zaterdag 1 augustus 2009

NACHT VAN DE KITTELS

_MG_9460-2
(Dokter Vroman)

Gisteren werd ik uitgenodigd door Dokter Vroman en Lemon om hun sets te fotograferen op het “Nachten van de Jukte” festival. Straffe sets, sjiek weer, leuke/lekkere backstage, leuk volk enz… het was leuk.

Het prettigste (not) eraan is de miserie die erna komt. Ik ben op dit moment mijn foto’s aan het bekijken en bewerken maar om de +- 10 foto’s is er een foto corrupt. 2 kaartjes vol verstrooide files……… Lightroom kan halve preview’s maken maar het volledige bestand is niet te bekijken. Die bestanden duren dan nog eens een eeeeeuwigheid om te laden (niets laden is blijkbaar zwaar werk!) en zorgen ervoor dat ik lang met mijn vingers kan draaien. Op dit moment heb ik geen idee waar het probleem ligt maar hoop dat het maar de kaartjes zijn. De harde schijf heb ik al kunnen uitsluiten maar als mijn kodak nu ook al halve files begint te maken belooft dat voor Dranouter (waar ik fotograaf ben). Iemand dit al tegengekomen met kaartjes? Ik ben van plan om - eenmaal al mijn foto’s safe zijn - de kaartjes nog eens goed te formatteren en vol te schieten.

Is echt niet leuk om zo foto’s te bekijken en te verliezen.

(Er stond wel meer volk hoor bij deze foto maar het was nog vroeg en iedereen was wat bang om dichter te kruipen.)

2 opmerkingen:

  1. Schitterende foto - letterlijk te nemen, erg mooi!

    Gelukkig is al je miserie ondertussen al opgelost.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. yep, heb dat onlangs ook gehad. ik heb de corrupte files gedelete en daarna het SD kaartje 2 maal geformateerd in de camera. tot nu toe geen probleem meer gehad. ik denk dat de fout een beetje bij mij lag. SD kaartje stond redelijk vol, mac deed wat te lang over het herkennen van de camera, vond ik, dus ik tok de usb kab eruit; kan je beter niet doen: SD kaartje stond voor 75% vol met corrupte files daarna.

    BeantwoordenVerwijderen