vrijdag 14 november 2008

300 EURO VOOR JAN!

Vandaag moest ik in het ministerie van Onderwijs en Vorming te Brussel mijn eindwerk van vorig jaar nog eens uit de doeken doen. (ik studeerde vorig jaar af als Industrieel Product Ontwerper).

Mijn eindwerk was genomineerd als beste van mijn school en ik kon samen met 49 deelnemers meedingen naar een geldprijs van 300 euro. Er zouden 10 winnaars gekozen worden. Elke genomineerde kreeg zoiezo al een boekenbon van 50 euro.

Ik kom aan in brussel die middag, en meld me aan. Er mag nog een gezellig uur gewacht worden voor de jury mijn verhaal wil aanhoren. Ik had (naar goede gewoonte) niets voorbereid en probeerde me natuurlijk alles te herinneren wat er precies in mijn presentatie stond, het was tenslotte een goeie 4 maanden geleden dat ik die gegeven had.

Geleidelijk zie ik de deelnemers naar buiten wandelen en kan met zekerheid zeggen dat ik zwaar "underdressed" mezelf zenuwachtig aan het maken was. 15 minuten duurde mijn presentatie, ik blabberde er alles wat ik nog wist uit. Zware vragen en veel gediscussieer onder de juryleden achteraf.

Ik moest iets anders doen, mijn machien in de aanslag en 's avonds een uur door brussel getrokken:

JG_OB _S3_081114_0001

JG_OB _S3_081114_0006

JG_OB _S3_081114_0009

Terug binnen wordt ik getrakteerd op broodjes en drank, ik had nog niet veel gegeten die dag.

De uitreiking werd stilaan in gang gezet en iedereen deed zijn zegje. Alles werd aanmekaar gebabbeld door miss Belgian Beauty zoveel... Ze riep 1 voor 1 de 10 winnaars af en nam een kort interview (voor een volle zaal!!) af van elke winnaar. Toen besliste ik dat ik niet wou winnen, ik had geen zin om voor zo'n zaal de nogal klungelige vragen van miss zoveel op nog rampzaliger antwoorden te trakteren.

Maar de zesde winnaar was ik dus. Ik klom op het podium en mocht daar in mijn properste West-Vlaams mijn zegje doen. De fotograaf van dienst nam met zijn compactje een "professionele foto":

Untitled-1

Even later mochten we allemaal samen op de foto:

Untitled-é

Jan was dus 300 euro en een boekenbon van 50 euro rijker!! Gelukkig keerde ik terug naar gent om er met een goed gevulde maag en een dronken kop in slaap te vallen.

Hier kun je wat extra info vinden over de prijs, de winnaars en mijn eindwerk:

Link 1

Link 2

Link 3

1 opmerking:

  1. Een dikke proficiat dus voor zoon Jan!!
    Zijn fiere vader (http://www.westhoek.be/geloen) (dit onderhand dus ook een geslaagde site van Jans hand).

    BeantwoordenVerwijderen