maandag 30 maart 2009

SOMETIME AROUND MIDNIGHT

_MG_3870

De titel is een nummer van “The Airborne Toxic Event” uit principe doe ik nooit iets met songteksten of titels. Deze keer wel.

zaterdag 28 maart 2009

PIECE OF FAKE

_MG_3572

donderdag 26 maart 2009

KIJK FAKE

COMPO

Volgende week projectweek op school. Een week alle opdrachten laten vallen en alleen maar foto’s maken. Fake is het thema en dat mag je zo ruim zien als je wil. Ik heb mij eens 10 minuten geamuseerd ;)

Hoe iemand zichzelf om 14:12 op 5 plaatsen tegelijk kan vervelen!

maandag 23 maart 2009

FLARD FIEN

_MG_3542_2

zondag 22 maart 2009

VORIGE VRIJDAG VAN VIJVERZONEN

_MG_3383

_MG_3396

_MG_3394

_MG_3409

_MG_3411

_MG_3421

_MG_3518     _MG_3427

_MG_3439

_MG_3451     _MG_3470

_MG_3473

_MG_3474

_MG_3479

_MG_3481     _MG_3492

_MG_3489

_MG_3503

Allemaal te vinden bij de rest van de foto’s van De Vijverzonen op mijn projectenpagina:

http://www.jangeloen.be/laadproject.html

Ik moet er inderdaad eens deftig selecteren, maar nu kun je ze nog allemaal bekijken!

vrijdag 20 maart 2009

BREAKFAST ON ORANGE

Eigenaardig… Toen ik mezelf wat informeerde in verband met deze wedstrijd herkende ik een foto die als lokmiddel op de site werd gebruikt. Het is een foto die ik 3,5 jaar geleden gemaakt heb met mijn GSM van mijn vroegere kotgenoot Sylvain. Ik had mijn gsm nog maar net en dit was ongeveer de eerste foto die ik er mee nam. Ik kan me helemaal niet meer herinneren dat ik die foto ooit heb ingezonden voor een wedstrijd. Ik vraag me nu ook af hoe deze hiertussen verzeild is geraakt. Een mysterie!

Ik heb hem in een ver verleden op een Flickr pagina gezet maar het lijkt me sterk moest die van ginder gekomen zijn. Ikzelf vind hem nu niet direct terug online.

Toen dacht ik nog niet eens aan foto’s maken ik was blij dat mijn gsm dat toen kon.
Hiermee verraad ik wel waar ik de mosterd haalde voor mijn titel van een paar post’s terug…

   

GAAN WANDELEN MET JEZELF

Meestal krijg ik onmiddellijk een ongemakkelijk gevoel bij zo’n foto’s en bij de kleffe tekstjes er rond. Deze keer kan het me weinig schelen nam ik er zelf één en schreef er zelf wat bij.
Schooltrip naar Den Haag en Amsterdam om Man Ray en Avedon te gaan zien. Dit is de enige foto die ik deze dag genomen heb. Met een volle batterij.

Ruimte om afstand van te doen en ruimte om naar te kijken. Ruimte genoeg om aan te denken.

dinsdag 17 maart 2009

SOWILO SMOS EN SWEMMEN

Petra heeft haar foto! Als je goed kijkt kun je zien wie deze foto nam. Deze hoort bij het praktische portret van Petra.

Voor de volledigheid steek ik er Siska nog eens bij.

DESIGNED FROM THE SHEET TO MAKE YOU MOVE YOUR FEET

Het is hier rustiger, omgekeerd evenredig met het echte leven dus. Veel dingen te doen weinig dingen die echt gebeuren. Hoofd staat er niet super naar. Mijn folkgitaar gestript, geschuurd en herspoten (eerste 2 lagen) om bezig te zijn met iets anders. Hij ziet er heel cool uit maar echt productief bezig zijn kun je het niet noemen. Foto’s smijt ik wel online wanneer die af is.

Mijn PC verander ik van Vista 32bit naar Vista 64bit  dus veel extra stom werk. Puur uit nieuwsgierigheid… Wel super eigenaardig: Op dit moment heb ik een dualboot met beide OS (kan ik switchen en nieuwe install in orde krijgen). Mijn niet zo superlegale versie van Vista Ultimate 64bit heeft de licentie van mijn legale Vista Home 32bit overgenomen. Een gratis upgrade dus! Dankjewel Microsoft.

vrijdag 13 maart 2009

VOOR DE VOLLEDIGHEID

Vanaf vandaag kun je mijn projecten ook volgen op mijn portfolio:

 

image

 

Als er iets niet werkt of totaal verkeerd uitziet laat dan  iets weten in de reacties.

woensdag 11 maart 2009

ORANGE WALLS MAKE FRIENDS JUMP OUT

    

zondag 8 maart 2009

HY HY HYPNOIZ… GEZONDHEID

Gisteren maar 1 flitskleurtje gebruikt, en zwaar moeten nadenken. Flitsen is helemaal nog zo gemakkelijk niet, en dan is er nog niets instelbaar op mijn flitsmachien.

Na een eind heb ik het flitsen dan ook opgegeven en gewoon in het rond geschoten. Was weer veel te lang geleden dat ik nog eens een optreden gedaan had. Ik heb heleboel fouten gemaakt :)

Toen ik eindelijk weer een beetje grip op de zaak had (en op mijn lenzen, in plaats van die over de grond te laten robbelen…) heb ik toch nog wat leuke shots kunnen maken.

De volledige reeks zal op site van Hypnoiz komen.

_MG_2048     _MG_2074

_MG_2265

_MG_2238

_MG_2371  _MG_2221

_MG_2060

_MG_2396

_MG_2447

_MG_2471

_MG_2474

_MG_2492

_MG_2522

_MG_2527

_MG_2544

zaterdag 7 maart 2009

EFFECTJE IEMAND?

_MG_2033

Gisteren een beetje extra werk gemaakt van flitsaccessoires! Toen ik vorige keer naar het Hypnoiz event in Ieper ging zag ik collega student fotograaf Switn hard werken met een flits in de ene hand en een groothoek in de andere. Ik kreeg een paar dagen terug een mailtje van Hypnoiz of ik geen fotograaf wilde zijn deze avond. Ik herinnerde me direct Switn en zijn flitstechniek. Ook Bruce Gilden flitst zijn beelden in op straat met een flitser in de ene hand en fototoestel in de andere.

Ik vond dat het tijd was dat ik ook eens iets speciaals deed met mijn flitsmachien. Een paar velcrostrips, filters, hoofdtelefoonkabel en flitschoentje later… Ik zal zien wat werkt vanavond!

EEN IS GEEN

TMF zal Heart Shaped Lie niet uitzenden. Het was van het begin al een mogelijkheid dus erg rouwig ben ik er niet om. Tuurlijk vind ik het spijtig, maar wie het kleine niet eert is een dikkenek :) Ik heb veel bijgeleerd en mij weer een paar dagen kunnen bezig houden met het uitzoeken wat mijn kodak allemaal kan. Bedankt aan de 4 vrouwelijke figuranten nogmaals en natuurlijk de gasten van Lemon om mij een kans te geven.

De clip kan je blijven bekijken via de site van Lemon.

Deze avond mag ik ze nog eens voor mijn lens verwachten. Lemon speelt samen met The Pritty Boys in Ieper een Hypnoiz event. (Hypnoiz vroeg mij als ik fotoman wilde spelen.)

donderdag 5 maart 2009

BLAME IT ON THE BOOGIE

    

    

dinsdag 3 maart 2009

KONING NIKON

_MG_0642

Koning van mijn kot, en gekregen van Sara, een goeie vriendin! Een telescoopoog goudvis, die zijn zwart glanzend en hebben enorme ogen, en dat is cool.

En ja, centrale kadrage, Nikon is niet echt een luisterende vis of hij heeft miserie met links en rechts net als ik.

maandag 2 maart 2009

WAAROM DAAROM

Eens zien als ik de centrale kadrage wat fut kan geven! Iemand een voorkeur?

_MG_0574

_MG_0583

_MG_0563

zondag 1 maart 2009

PRESS A BUTTON, GET A DOZEN

Geen videocamera wel één spiegelreflex fototoestel, één rekenmachine, één statief, twee dagen en een DIY look. Lemons clip is ongeveer wat het zal blijven.

Je kan hem bekijken via de onderstaande link. Ik zet hem niet op mijn blog omdat Vimeo geen zin heeft om hun “HD” kwaliteit overal rond te zetten… Als je dus op de link klikt kijk dan eens als er in de rechter bovenhoek van het filmpje een knopje staat met “HD is ON” als het op “HD is OFF” staat moet je er gewoon eens op klikken. Als je dat niet doet heb je een of ander groezelig gedoe met bewegende pixels.

Lemon – Heart Shaped Lie

(Vimeo heeft zo zijn eigen gedoe in het omgaan met framerates, door compressie, uploaden, hercompressie door Vimeo kloppen de cuts en framerates niet 100% en heb je soms het gevoel dat beelden net een fractie te laat of te vroeg komen. I blame Vimeo!)